Publicerad den Lämna en kommentar

Skaparverkstaden på Kungabackasmakerfestival

Makerfestivalen

Det var av en ren slump som jag upptäckte Makerfestivalen i min hemstad. En festival med uppfinningar digitalt och kreativt skapande med återanvändning med utställningar och workshop. Festivalens syfte var att skapade olika möten och ev samarbete. Jag fick upplysningar från en följare på Istagram att Makerfestivalen pågick under samma dag i Stockholm. Det var spännande att delta i ett nytt koncept.

PysselQvinnan- Susanne Johansson

Festivalen gav mig mycket marknadsföring, ett tillfälle att få visa mitt företag och berätta om mina tjänster. Lägget i kulturhuset Fyren var perfekt. Eftersom det är ett välbesökt ställe som ligger mellan Kungsmässan och innestaden. Kungsmässan som är ett dragningsplåster och i innestaden pågick det ett annat evenemang.

innan öppning på festivalen

 

Många nya verktyg att pröv

Jag hade med mig skaparverkstaden denna gången med metallkonst. Besökarna fick pröva att klippa i konservburkar med plåtsax, fila, böja, spika och binda med ståltråd.

Samarbete

Modeller av unika metallblommor fanns som förslag att tillverka. För att tillverka och designa en egen metallblomma att ha i rabatten, blomlådan eller utekrukan. Några nöjde sig med göra ljusstakar men dem flesta ville pröva alla redskapen och momenten. Det var svårt att klippa med den klumpiga plåtsaxen samtidigt som burken skulle stå stilla. Några killar löste problemet med samarbete.

Blandade åldrar

Det var full aktivitet i verkstaden från dem öppnade 11 till dem stängde vid 15. Kunderna var mellan 5-80 år. Mest var det barn i olika åldrar. Men även vuxna vågade slå sig ner. En del själva, en del med sina barn eller barnbarn.

Blandade åldrar

Även vuxna vågade testa

Det var en spännande aktivitet där kunderna fick prova nya verktyg, nytt material och fick framför allt skapa själva.

En ny designe som blev min favorit

 

Av locken gjorde innerdela

 

Egna expriment med saxen

När dem väl kom igenom första jacket i burken satte skaparprocessen i gång. Här designades nya modeller som jag inte tidigare har sätt. Alla var så duktiga, fantasirika.

Så fin blev blomman

Alla var dem stolta över sitt alster. Det värmde i hjärtat när jag såg besökarna gå omkring stolta och nöjda med sina metall blommor i handen. Hemma kan dem titta på sin blomma och minnas den trevliga skaparstunden och Makerfestivalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *