Publicerad den Lämna en kommentar

Plastflaska blir trädgårdskonst på pinne

Plastflaska blir trädgårdskonst på pinne blir dekorativt i trädgårdslandet, Ute blomkrukan eller varför inte i balkonglådan. Släpp loss din fantasi med hjälp av dessa verktyg och material.

Bra miljöval att återanvända plast

Plast är alltid ett bra val att återanvända och göra om till något nytt. Plast är en förpackning som vi helst bör undervika att köpa hem. Men det är inte självklart att det finns någon ersättnings material. Att använda plast ute betyder att ditt konstverk kommer klara väder som regn.

 • Återanvänd en plastflaska (Vi använde en flaska som hade vart hand diskmedel). Du behöver inte ta bort etiketterna om du planerar att måla med mörka färger.
 • ‘Akryl eller hobbyfärg. Vi valde akrylfärg Plus color. Färgen som fäster på det mesta materialet.
 • Lack för utomhusbruk
 • Glitter
 • Blomsterpinne eller en pinne från naturen.
 • Restgarn
 • Plastögon (Finns i webbutiken)
 • Syl
 • Limpistol
 • Penslar
 • Kökssvamp

Så här gör du!

Börja med att dela kökssvampen i två eller fyra mindre bitar. häll upp färgen på ett lock så du kan doppa svampen i färgen. Använd dutta tekniken när du målar botten färgen på flask figuren. Måla lager på lager. Så den färgen du vill ha på ansiktet blir bottenfärgen. Därefter målade vi byxorna och tröjan. Här kan du övergå till penseln på det mindre fälten som skall täckas. Innan färgen torkar strö på glittret. Låt färgen torka något. Om solen är framme ställ flaskan där så torkar färgen fortare. När flaskan har torkat något tar du fram sylen och gör ett hål för ögonen. och tryck ner ögonen i flaskan. Du kan även välja att måla egna ögon eller använda rullögon.

Håret gör du av restgarn. Gör tofsar genom att vira garnet runt handen ca 10 varv. Dra av och klipp ca 10 cm garn. knyt om de virade garnen på mitten. Nu är det bara att klippa loss öglorna. Gör 2 hår tofsar. Fortsätt med att lägga en rejäl klump med lim från limpistolen på locket på flaskan som blir huvudet på flask figuren. Tryck till!

Plastflaska sätts fast på en pinne

Avsluta med att göra ett hål i botten på flaskan och trä in pinnen så lång det går. Sätt eventuellt lim runt öppningen. Bilderna är hämtade från vår livesändning som ligger som en film på vår Youtube kanal. Om du vill se stegen på film istället för den skrivna texten kika in på länken, här.

Publicerad den Lämna en kommentar

Morsdag tips med tre förslag

Digital workshop med konsthantverk i grupp
Digital workshop med konsthantverk i grupp

Morsdag tips med tre förslag. Letar du efter den perfekta presenten till morsdag? Vi har samlat några fantastiska tips på måbra-produkter som kommer att göra din mamma extra glad. Och det bästa av allt? Alla våra rekommenderade gåvor kommer med specialpriser för morsdag. Ta en titt på våra tre tips och välj det som passar din mamma bäst!

Listan över planerade event fram till juli

Det kommer fyllas på succesivt med flera tillfällen över resten av årets workshop.

 • Torsdag 13 juni (beställ senast 9/6): Hunden med långa ben som görs av kladdfri lera. (Välj 2 färger: vit, svart, brun eller grå)
 • Torsdag 11 juli (beställ senast 7/7): Sommartavla med skärgårdsmaterialet och en inomhus termometer.
Stickring till mössa och tubhalsduk
Stickring till mössa och tubhalsduk

Morsdag tips två- Stickring

Vårt andra morsdagstips är stickringen – ett roligt och avslappnat sätt att sticka. Till skillnad från traditionella stickor. Låter stickringen dig skapa runda föremål som mössor och halsdukar med minimal ansträngning. Det här är den perfekta presenten, för en mamma som vill slappna av. Och samtidigt vara kreativ. Stickringen kommer med enkla instruktioner på baksidan av kartongen, så även nybörjare kan snabbt komma igång. Ge din mamma möjlighet att skapa sina egna unika plagg med stickringen!

Färgglada sniglar, 4 pack som dekoration eller pyssel.
Färgglada sniglar, 4 pack.

Morsdag tips tre-blomsterdekoration med färgglada sniglar

Vårt tredje tips för morsdag är en vacker blomsterkorg med en twist. Köp en korg, fyll den med jord och blommor, och dekorera den sedan med våra färgglada sniglar. Sniglarna är böjbara och kan placeras på olika sätt för att skapa en lekfull och unik look. Detta är en perfekt present för mamman som älskar att dekorera sitt hem eller trädgård. En blomsterkorg med sniglar är ett underbart sätt att sprida glädje på morsdag.

Missa inte våra specialpriser

För att fira morsdag erbjuder vi rabatter på alla dessa produkter. Besök vår webbutik och hitta den perfekta presenten till din mamma. Vi önskar er en underbar morsdag fylld med glädje och kärlek!

Hjälp oss med att prenumera på vår Youtube kanal.

Publicerad den Lämna en kommentar

Nyheter i företaget 2024

 • Penséer som konsthantverk
 • Digital workshop med konsthantverk i grupp
 • Liten korg från online eventet Hjärnsläpp med Carin och Susanne

Nyheter i företaget 2024

I vår har vi skruvat lite på våra tjänster och tillsatt utbildningar. Utbildningarna kommer vända sig till vuxna med konsthantverk som bland annat nåltovning. Detta kan du se redan när du kommer in i butiken. Utbildningarna går i två spår digitalt och fysiskt. Vi har valt att sälja utbildnings avgifterna via butiken för att våra kunder smidigt kan använda Klarna och där få det betalsätt som de önskar. “Pyssel för alla” kommer vara kvar i butiken. Och till viss del kommer vi även att vara ute på event för barn. Men inte i lika stor utsträckning som tidigare.

Fysiska workshop i två former

Fysiska workshop erbjuds på olika platser och i olika städer i samarbete med företag som har lämpliga lokaler. Vi har ingen egen fast lokal och har heller inga planer på att skaffa en. Vi gillar att resa runt för att träffa en bredare kundkrets. Vår första utbildning, som kommer att inkludera både teori och praktik, är nästan klar. Den kommer att vara en utbildningsworkshop, namnet är ännu inte klar. Premiär kommer att vara den 18 maj på Tingshuset i Orust. Dessa workshops kommer att erbjudas under flera lördagar i maj, juni och juli. Mer information kommer snart.

Homeparty workshop är öppen för bokning.

Vi erbjuder också en annan typ av fysisk workshop, som ett homeparty. Från maj till augusti har vi en uppstarts kampanj. Även Utbildningsworkshopen kommer att ha en uppstarts kampanj över sommaren. Homeparty Workshops är för dig som kan ta emot minst 6 gäster hemma, antingen inomhus eller utomhus. Här blir det framförallt nåltovningen som är huvudaktiviteten utöver detta så tillkommer det ett hemligt bonus paket i en annan teknik. Detta är en perfekt möjlighet att skapa något roligt med vänner, grannar, kollegor, eller släktingar. Du kan också använda workshopen för möhippor eller AW på jobbet. Som värd eller värdinna får du delta gratis och dessutom en gåva värd 250-300 kr. Läs mer om workshopen Här.

Hållbar utbildningsworkshop, digitalt
Hållbar utbildningsworkshop, digitalt

Den digitala utbildningen är än så länge i grupp

Månadsmöte har alltid varit ett lärande event och vårt pyssel har varit en blandning mellan handarbete, hantverk och pyssel. Det gjorde det naturligt att döpa om eventet till “Digital workshop med konsthantverk”. Eventet kommer att fungera som det har gjort tidigare med ett hemskickat paket. I produktbeskrivning finns ett schema vilket datum och konsthantverks tekniker det är dom olika gångerna. Vi kör 1 gång i månaden hela året utan uppehåll. Läs mer om eventet, Här.

Publicerad den Lämna en kommentar

Presentation av personen bakom företaget

Personen bakom företaget PysselQvinnan

Presentation av personen bakom PysselQvinnan, Susanne Johansson. Grundade företaget 2015 och är en erfaren pedagog med ursprung i Onsala. Sedan oktober 2023 har hon etablerat sig i västra Göteborg.

Innan företagets start 2015 var Susanne (jag) en aktiv bloggare i ungefär fyra år. Där jag flitigt delade hobbyidéer med olika hantverk av hållbart material. Drömmen att omvandla hobbyn till ett företag fanns alltid där i bakgrunden. I december 2023 dokumenterades hela företagsresan i form av ett ljudalbum med bilder, en så kallad mikropodd på Time to tell.

Ljudalbumet fungerade som en julkalender där varje avsnitt var en lucköppning. För att lyssna på den kan du fortfarande ladda ner appen gratis och klicka på länken eller besöka webbsidan via denna länk: PysselQvinnans företagsresa.

Stolt dyslektiker

Vi vill informera dig som läser vår presentation om att våra texter på hemsidan och i våra sociala medier kan innehålla stavfel, saknade ord eller bokstäver som har bytt plats.

Tacksamt tar vi emot feedback om eventuella fel du upptäcker. Susanne, företagets ägare och textförfattare, har dyslexi. Det är viktigt för henne att fortsätta skrivandet för att uttrycka sig i text och utvecklas i sitt skrivande. Tack för din förståelse och stöd! Tveka inte att höra av dig om du är intresserad av det vi erbjuder eller om du vill skicka ett spontant mail till info@pysselqvinnan.se.

Publicerad den Lämna en kommentar

Trollfesten i Trollhättan 2023

Trollfesten i Trollhättan 2023 vad en blåsig men solig dag på Drottningtorget. Naturskyddsföreningen och City trolhättan anordnade festen. Den välbesökta familjedagen är en årlig händelse  i Trollhättan. En mormor som besökte oss i skaparverkstaden med sina barnbarn berättade “När Lottas mamma var liten var vi på Trollfesten. Det är en tradition att gå hit varje år”. Det var första gången vi var med. I vårt tält fanns det 2 olika trollpyssel. Det ena var trollpyssel som halsband. Med en kropp av en återvunnen champagnekork, piprensare och lustiga ögon. Barnen klädde in trollkroppen med kladdfri lera och färgad slime lera.

Det andra pysslet som barnen kunde göra var nåltovade svamptroll. Här nåltovades kroppen i en cylinderform. Därefter limmades det med barnvänliga mini limpistoler. Det fanns många olika detaljer att välja att limma fast som gult eller vitt huvud. Hattar: brun, vit eller röd med vita fläckar, hår, ögon, armar, svans och en bottenplatta.

Trollfesten erbjöd flera olika aktiviteter

Förutom skaparverkstad med pyssel så fanns det flera olika aktiviteter på torget som: Ponnyridning, Sagostund, Troll som delade ut choklad pengar, godisregn, käpphästtävling, ansiktsmålning, popcorn, nygräddade våfflor, viltmat och det var skördefest med närodlade grönsaker.

Vi bygger och designar pyssel efter kundens önskemål

Planerar du ett event och behöver ett specifikt pyssel efter ett tema eller en maskot som ni har kontakta oss.

Publicerad den Lämna en kommentar

Tips på hållbart pyssel

Film från Pysselklubben

Tips på hållbart pyssel får du som en gång i månaden på Pysselklubben. Pysselklubben är gratis att bli medlem i. Varje gång kommer det ett nytt pyssel i film format som endast du som är medlem har till gång till. Du kommer också att få rabatter och erbjudande på produkter och aktiviteter i webbutiken.

För att bli medlem behöver du fylla i dina uppgifter med bland annat epost adress via länken som du hittar på knappen här nedan. När du har fyllt i talongen på sidan. kommer det ett mail i din inbox eller i skräpkorgen. Detta mailet är viktigt att leta rätt på eftersom det ligger en länk som du måste bekräfta för att bli medlem. När allt är klart kommer du ganska snart få en välkomst film som alla nya får efter att ha blivit medlem i klubben.

Om du är tveksam om detta är något för dig. Prova och var det inte något för dig, avregistrera dig enkelt med att klicka längst ner i utskicket. Vi följer person lagen med GDPR som gör att vi raderar alla dina uppgifter efter din avregistrering.

Publicerad den Lämna en kommentar

Barndag i city i Trollhättan

Barndag i Trollhättan arrangerades av City Trollhättan var som en stor familjedag på Drottningtorget. Där alla aktiviteter var gratis. Känslan, mängden av besökare, stämningen och ljudet av glada barn påminde om Lisebergs nöjesfält. Köerna till varje aktivitet var super långa. I pysseltältet rymdes 12 platser. Vi erbjöd två olika pyssel. Nåltovade regnbågar och fritt skapande sommartavlor med barnvänliga limpistoler. Materialet som fanns att limma på gick i temat “i havet”. Det kunde väljas på bruna tygbitar i olika nyanser och mönster till stenar och berg, garnbitar i olika färger som sjögräs, handgjorda fiskar, krabbor och bränn maneter.

Barndagen med pyssel som sommartavlor och regnbågar

Regnbågarna som nåltovades var formade som nyckelringar. Eftersom pysslarna var så många fanns det inte så mycket tid att fotografera. Vårt material tog slut fortare än den någonsin har gjort tidigare. Vilket gjorde att vi fick fylla ut med papper och tuschpennor. Några var besvikna och tyckte ändå var ok att måla tekningar. Det är svåra när vi är ute på event. Man vet aldrig hur mycket material det kommer att gå åt.

Barndag i Trollhättan hade många olika gratis aktiviteter

Filmen är 15 minuter innan öppning. Det har ännu inte kommit så mycket besökare. På filmen ser du några av aktiviteterna.

Tryck på knappen nedan för att komma till hemsidans event kalender.

Publicerad den Lämna en kommentar

Västerås tjuvstartade midsommar

Västerås cityföreningen hade ett mindre event på Stortorget på tisdagen samma vecka som midsommar. Vi var inbjudna i form av ett samarbete. Där vi hade midsommarpyssel för alla barnen. Eventet startade med att flera butiksägare och fastighetsbolag hjälptes åt att klä in och smycka midsommarstången med blommor och blågula band.

En hel förskola kom till eventet på stortorget i Västerås. De yngre barnen satt framför trubaduren och sjöng barnsånger kopplat till midsommarens traditioner. De äldre barnen turades om att sitta ner i skaparverkstaden och gjorde en midsommar stång eller nåltovade en fjäril som nyckelring. Barnen fick välja på 3 olika storlekar på midsommarstång. Den minsta var format till ett halsband. Alla midsommarstänger täcktes med den kladdfria leran Foam clay och dekorerades med virkade blommor och diamanter. Några barn tyckte midsommarstången blev finare med hår på toppen och med hjälp av diamanterna formades det ett ansikte.

Publicerad den Lämna en kommentar

Nationaldagen i Borås

Nationaldagen var vi med på ett stort event i stadsparken i Borås som Boråscity arrangerade. I vårat tält kunde barnen nåltova sin egen designade flagga. Det var valfritt om man ville göra svenska flaggan eller en fantasi flagga. De flesta barnen valde att göra svenska flaggan. Men det fanns även några som valde andra färger. Förutom pyssel så fanns det i parken flera andra aktiviteter att välja på som ansiktsmålning, cirkus skola, kubb och käpphäst tävling. Det var en lagom varm sommardag. Det var många barnfamiljer som samlades i den mysiga parken.

Nåltovning av flaggor på nationaldagen i Borås.
Nåltovning av flaggor på nationaldagen i Borås.

Nationaldagen med nåltovnings pyssel startade lugnt med några få som provade att nåltova för första gången. Det tog inte lång stund innan hela långbordet var fullsatt. Och kort där efter stod det en kö av ivriga barn som ville göra en flagga. I Borås var det inte många som hade prövat tekniken tidigare.

Stolt flicka visar sin nåltovade flagga på nationaldagen i Borås stadspark sommaren 2023

Det var fullt upp att göra under eventet så det blev inte så många foton tagna på barnens alster som vi brukar göra. De nåltovade flaggorna limmades på en pinne med gele lim.

Är du som läser blogginlägget nyfiken att prova nåltovning så har vi nåltovnings set i butiken som är uppdelade i olika svårighetsnivåer som Easy, medium och strong. Följ länken här.

Publicerad den Lämna en kommentar

Barnfestivalen i Västerås

Barnfestivalen i Västerås var den 20 maj. Det var först gången vi jobbade i den mysiga staden. Det var fullt med olika aktiviteter för barnen på olika platser som Västeråscity hade anordnat. Både inomhus och utomhus. Vi blev placerad på Punkt gallerian.

Ser du fjärils girlangen? och fjärilen på fasaden till gallerian? Hela staden var dekorerade med fjärilar i olika färger. Så vackert i solskenet. När vi klev av tåget på Västerås centralstation kom det varma vinda och solen strålade. Fantastiskt välkomnande vi fick med sommarens första dag. Hemma i Göteborg var temperaturen lägre och solen gömde sig bakom molnen.

Västerås barnen lärde sig nåltovning. En aktivitet som även här blev mycket uppskattad. Det var inte många barn som hade provat tekniken tidigare. Vi hade Fjärils tema på de olika pyssel stationerna. På bordet du ser på filmen nåltovades det fjärilar med ull i olika färger.

Barnfestivalen nåltovades det fjärilar som magneter.

På bilden ser du några av de nåltovade fjärilarna som barnen gjorde i Västerås på barnfestivalen. Förutom nåltovade fjärilar erbjöd vi fjärilar som halsband. Fjärils kroppen bygger vi ihop av kartong mat förpackningar. Dessa täcker sedan barnen med glitter slime lera. Och banden är hand virkade av restgarn. Halsbands fjärilarna är ett lättare pyssel som även de minsta barnen klarar av.

Tillbaka till Västerås

Den 20 juni kommer vi tillbaka till Västerås och inleder midsommar firandet på Stortorget. I samband med att de reser midsommarstången kommer det att erbjudas pyssel ute på torget under tält. Då kommer det så klart erbjudas midsommarpyssel. Vilken typ av pyssel det kommer bli kommer du att kunna ta del av via våra sociala medier.

Följ oss på sociala medier!