Kontakt

Kontakt och presentation:

Johansson-PysselQvinnan

Hej!

Det är jag Susanne Johansson  som driver PysselQvinnan som föddes 2015. Företaget är en vidare utveckling av min stora hobby att pyssla och blogga. Tillsammans med mina intressen har jag kopplat ihop min pedagogiska bakgrund som utbildad lärare och erfarenhet att ha arbetat med barn i olika åldrar i flera år. Jag brinner för att skapa och kreativiteten bubblar inom mig dagligen. Men att bara göra saker åt mig själv var inte tillräckligt,  jag ville även ha möjligheten att hjälpa andra få utlopp för sin kreativitet. Därför bestämde jag mig för att starta PysselQvinnan.

Mitt stora intresse att skapa i olika konstnärliga uttryck har utvecklat sig genom åren. Jag har en passion för allt som är litet och föredrar mycket detaljer. Jag har en otrolig fantasi som är gränslös. För mig är det viktigt att arbeta för en hållbar framtid. Tillsammans med mina medvetna miljöval av att ta tillvara och återanvända och göra nytt användningsområde av defekta saker som annars slängs är detta min hjälpinsats för att minska sopberget som dagligen växer.

Jag startade företaget med hantverk och miniatyrer. Miniatyrerna började användas i mina tjänster med tittskåpstillverkning som snabbt blev mycket populärt. Detta utvecklades jag vidare till pysselpaket som med åren har utvecklat sig vidare till många fler olika paket. 2017 skapades våra första djurkroppar av en slump. Vi  provade pyssel på Allekullagård där vi hade vårt första samarbete. Det blev omtyckt men vi behövde utveckla produkten mera.

2018 startade vi vårt andra samarbete med Nordhallands ridklubb, då hade vi med oss den utvecklade hästkroppen. Det blev en succé! Därefter har det växt och utvecklats mer djurkroppar och även människokroppar i samma serie. I slutet på mars 2019 började vi ringa och boka kundmöte för att visa vårt material för pedagoger i olika verksamheter. Det har varit mycket uppskattat bland kunderna och har utvecklas fler produkter för att passa fler åldrar. Vi hade bland annat kontakt med en förskola. Då föddes materialet med insekter.

2019 sålde vi pedagogiska pysselpaket till kyrkans barn och ungdomsverksamheter. Tillsammans med Fässbergs församling i Mölndal tog vi fram Noaks ark och Julkrubban.  Dessa produkter går att beställas via mail info@pysselqvinnan.se. Är du pedagog kan du köpa dessa paket med rabatt.

2020 växte vår tjänst skaparverkstaden då vi började samarbeta med Köpcentrum i landet. Det var då som nåltovnings tekniken började växa fram. Vi formade verktygen så att även barn i förskoleåldern klarar att nåltova. I samband med eventen på köpcentrumen utvecklades skaparverkstaden och innehållet med olika pyssel tekniker.

2021 Påg rund av pandemin och begräsningar att inte kunna vara på köpcentrum startades skaparverkstad online. Verksamheten utvecklades och erbjuder i dag även pyssel för vuxna som en social träff.

Susanne Johansson

VD på PysselQvinnan

Info@pysselqvinnan.se

0734454981