Stämplat alla hjärtans kort av äggkartonger

Inlägget gjort

Stämplat alla hjärtans kort av äggkartonger är ett pyssel som är mycket enkelt. Gör ett kort till den du tycker om eller gör fler till alla nära o kära med en en kort text som du berättar vad dem betyder för dig. Man kan aldrig ge för mycket kärlek.

Stämplat alla hjärtans kort av äggkartonger

Till kortet har jag använt gult kartongpapper från paketet med kartongpapper i A6 format, Paljettband, trälim, rött fiberglitter, röd akrylfärg, äggkartongs stämpel. limstift.

 

Bergstopp från en äggkartong

Undersidan av äggkartongs bergtopp

 

Så här gör du en hjärtformad stämpel av en äggkartong:

Börja med att klippa bort ett av bergstopparna. Vänd den så undersidan är upp. Det är denna sidan du formar. Du kan klippa ner toppen så att den endast är 2 cm hög.

Den hjärtformade stämpeln

Äggkartongens material är mycket formbart. Tryck och forma tre spetsiga kanter. Eftersom det är du själv som formar så blir det din egen design på hjärtan.

När du tycker att formen känns bra ta fram akrylfärg och en pensel. Måla med tjockt lager färg på kanterna runt om och upptill.

Tryck på pappret där du vill ha ditt hjärtan. Fyll ditt hjärtan med samma akrylfärg eller välj en avvikande färg. Innan färgen torkar häller du på fiberglitter. Måla eventuellt konturerna med en tunnare pensel. Jag valde samma färg på hela hjärtat.

Avsluta med en kant med paljettband. Paljettbanden sätter du bäst på med trälim. Pensla på limmet på kartongpappret lägg ditt paljettbandet lite i taget. Avsluta med att lägga en tyngd på som till exempel en tjock och tung bok.

Fler pyssel till Alla hjärtans dag hittar du på den personliga bloggen Susannesblogg.

Broderat hjärta av metall

Brodera på metall

 

 

Produkt nyheter januari 2018

Inlägget gjort

Produkt nyheter januari 2018. Året har startat med mängder av nyheter i butiken. Den stora förändringen med den nya avdelningen ”i handarbetskorgen” har mjukstartat med några få produkter. En annan förändring är sammanslagning av två produkter som nu har blivit en är vuxenkropparna och huvud med ögon.

Nyheter från vårt miljösmarta skapasjälv material

Metall lådor i miniformat

Metall lådor i mini format:

En förpackning med 3 miniatyr lådor i tre olika storlekar och former. Lådorna som tål att vara utomhus i alla väder året runt Dem  är praktiska att använda till din miniträdgård.

Miniatyrkrukor med metallbotten

Krukor med metall botten:

Runda krukor till din miniträdgår, tittskåp eller dockhus. Dessa krukor klarar av utomhusvistelse året runt i alla väder. Dem säljs också i 3 pack i olika storlekar.

Mimiatyr pajer

Efterättspajer i miniatyr format:

Två pajer i varje paket med två olika smaker som citron och banan. Båda med spritsade överdrag i ett gräddat pajskal. Pajformen av ett miljösmart återanvändnings material. En miniatyr som bara kan vara inomhus.

Nyheter från inköpt material

Paljetter i olika färger

Påse med paljetter:

Detta är en mindre påse med paljetter i olika storlekar, färger och former. Paljetterna går att limmas med limstift på papper. Väljer du ett annat material att limma på kan du använda trälim eller limpistol.

Köp tio penslar, få två på köpet (2)

Storpack runda penslar:

Paketet innehåller tio stycken runda penslar. Det är samma penslar som redan finns att köpa styckvis i butiken. Skillnaden blir att du tjänar två penslar om du köper storpaketet.

Mossgrön garn härva 200 g

Mossgrön garn härva:

Garn som du får nysta upp. Använd en stolsrygg eller en nystmaskin. Nystmaskin planeras att köpas in till butiken i februari. Det mossgröna garnet mängd är 200 g. Motsvarar 4 färdiga nystan. Säljs billigt eftersom du får nysta själv. Ett garn som är tunnare utan lödder. Garnet passar bra till virkade dukar, gardiner andra hemtextiler, små djur m.m

Nyheter med sammanslagning av Inköpt och egen designat:

Avslappning med mönstermålning och tuschpennor

Mönsterhäfte & tuschpennor:

Inköpta tuschpennor som säljs tillsammans med ett designat mönstermålnings häfte. Detta är del 1. Vi planerar att ge ut ett nytt häfte varannan månad. Mönstermålningen är avsedda att använda som mindfulness. Avsluta dagen eller pausa mellan arbetspassen med 15 minuters avslappnings musik och fyll i fälten i mönsterhäftet med tuschpenna. Detta kommer minska din stress genom att gå ner i varv och för att ge mer energi och ork till resten av dagen eller bra natt sömn.

Påskdukar att virka i två olika former

Påsk virkmönster:

Två Påsk mönster nedskrivet från två virkade dukar som vi har hämtat från ett 70 tals mönster och justerat om några detaljer. Den ena duken har ett diagram mönster med spräckliga hönor och texten Glad Påsk. Duken har en picot udd, ser ut som en spets kant runt duken. Den andra duken är en rund mellanstor duk.

 

 

 

Utvecklingen av butiken och våra tjänster

Inlägget gjort

Utvecklingen av butiken och våra tjänster 2018. Anledningen till vårt förändrings arbete är att göra vår verksamhet tydligare och enklare för dig som kund, att köpa våra tjänster. Av de utvärderingar vi har fått in om vår verksamhet. ansåg flera kunder att det var omständligt att köpa sitt skaparpaket via pysselbutiken. Dem tyckte att det var krångligt att logga in där istället för betala till oss direkt. Många ansåg också att det många gånger var svårt med en fast avgift för varje person. När dem ville göra en pysselaktivitet med gamla tjejgänget var det känsligt när någon inte hade ekonomi till hela avgiften. Det kändes därför mycket lättare när vi skickade en faktura till gänget också gjorde dem upp i själva då  några lade mer och några mindre.

I handarbetskorgen

Nu försvann en hel avdelning i butiken och gjorde plats för en bredare avdelning som kommer att växa fram succesivt. Denna avdelning har vi valt att kalla för

”I handarbetskorgen”. Här kommer du att hitta olika kategorier som du ser på bilden i korgen och lite till. Just nu finns det bra virkning och vårt populära mönster med dockansiktena som du tidigare hittade under erbjudande. Det planeras att utökas med stickning, brodera, lappteknik m.m. Och i varje kategori skall det finnas garn, mönster och verktyg. På bloggen kommer det fyllas på med tips och idé som också kommer vara kopplat till miljön.

Förändringen av dem skapande workshopen är att det inte längre kommer finnas fasta paket. Alla workshop formerna som skapande barnkalas, familjepyssel och skaparpartyför vuxna utgår från samma teman. Dem skapande barnkalasen som nu endast riktar sig till barn från 6 år och upp. Där finns några special tema som inte finns i dem andra workshop formerna. Du får nu välja fritt i listan på tema som du vill ha på ditt party. Vårt miljösmarta återanvändnings materialet är de vi erbjuder i form av tittskåpsskal, kransar, miniatyrer, människor kroppar till olika figurer. Vårt material och färg, glitter, lim, tyg lera m.m

Är du intresserad av något workshop paket kontakta oss och sätt upp ett datum och plats vi mail info@pysselqvinnan.se eller ring 0734454981.

 

 

Äggkartongens breda användningsområde

Inlägget gjort

Äggkartongens breda användningsområde gör att du bör tänka till extra innan du väljer att trycka ihop den i hushålls avfallspåsen eller i återvinnings containern. Äggkartongen är ett poröst material som är mycket formbart. Överdelen har jag bara hittat två nya användningsområde. Det är till botten i den bruna påsen för matavfall och till komposten ute. Äggkartongens material är mycket bra på att suga upp vätska. Därför fungerar den bra både i bruna påsen och i ute komposten om du river den i mindre bitar och strör ut den.

Vad gör jag med underdelen?

Delen som har ”höga berg o djupa dalar”. Där äggen ligger säkert i sina små skålar.

noppar som skapar material

Underdelen, med dem ”höga bergen och djupa dalarna”, återanvänder jag i olika steg. Först startar jag med att klippa av alla knoppar. Alltså topparna på bergen. Topparna förvarar jag en ask för att använda som pysselmaterial när ja bygger ihop olika modeller till skapasjälv materialet av miljösmart återanvändning. Sedan blir resterande av undersidan ett torkställ i min skaparverkstad där jag tillverkar allt som jag gör till företaget.

Torkställ

Efter en tid med målning o klistrande blir torkställen nedstänkt med olika färger. Då delar jag dem till färgmuggar. Efter att färgmuggarna har varit färg i slängs dem.

Målarmuggar

Till marknader och andra event har jag alltid med mig fräscha torkställ av äggkartonger och fräscha och nya äggmuggar som kunden kan hälla på sin färg i.

Andra användningsområden  för dina tomma äggkartonger är till pyssel. Av egen erfarenhet tycker jag att äggkartonger är ett material som är bland dem mest använda sedan 70-talet att skapa med. Då var det inte för att spara på miljön som var orsaken att det användes äggkartonger till pyssel. För på den tiden handlade det mer om att spara på det man har av ekonomiska själ. Det är med det tänket jag är uppvuxen med. Främst så användes bergen till kroppar som till tomtar, påskkärringar och änglar med en flört kula till huvud. Att använda bergen ihop satta blir som ett luciatåg. Det var mina barn som först kom hem med detta julpyssel från skolan.Jag gjorde en kopia för jag gillade ideen. Nu när jag skulle fota det gamla julpyssel alsterna upptäckte jag att dem inte fanns kvar i lådan. Troligen har dem gått sönder genom åren. Jag vill ändå visa med en bild det jag beskriver så jag har lånat en bild från bloggen Norrland kärlek för inredning.

http://norrlandkarlekinredning.blogspot.se/

Ett annat år innan jag blev företagare provade jag att vända på luciatågets grundstomme. Med små justeringar blev det Tomtar som satt bakom sina grötskålar.Mer om hur du gör denna tomteskara hittar du på min personliga blogg som har funnits i 7 år, Tomteskaran med ris  Plus color är en färgen som passar bra att måla på äggkartonger. Färgen hittar du i vår Pysselbutik under tillbehör

.Tomteskara med ris

Smygstartar igång årets mellandagsrea 2017

Inlägget gjort

Smygstartar igång årets mellandagsrea 2017.

Nu kan du fynda innan julafton, men få hem julklapparna lagom till mellandagarna eller till nyårshelgen. Mellandagsrean pågår fram till den 7/1-18. Produkterna som har nedsatta priser under denna reaperioden är utvalda från olika kategorier. Du kan fynda inköpt claylera i några utvalda färger. Den populära clayleran foam med små korn i. Det finns även den slätta claylera Silk, men den tillhör inte dem utvalda rea produkterna.

Foam clay röd

Fler utvalda reaprodukter är vårt miljösmarta skapasjälv material med olika miniatyr krukor och hus till din miniträdgård i krukan.

Miniatyrkorg med handtag

Turkos hus

Till dig som gillar att virka finns några dockansikte till att göra prydnadsgrytlappar. Mönster till dessa hittar du under kategorien ”erbjudande”.

Dockansikte EU

Slutligen har vi även två pysselpaket med tillhörande beskrivning  genom filmklipp på Youtube.

Pysselpaketen med vårt miljöpyssel där 10% går till Naturskyddsföreningen. Pysselpaketen är  ”Tomtefar” eller ”Tomteparet”.

 

 

Vinterlandskap i dina återanvända glasburkar.

Inlägget gjort
Vinterlandskap med pysselpåsen vi

Vinterlandskap i dina återanvända glasburkar.

Vinterlandskap med pysselpåsen vi

Återanvänd glasburkar från sylt, rödbetor, saltgurka m.m. För att göra detta pysseltipset rekomederar vi en burk med brett lock. När vi själva skapade vår glasdekoration med vinterlandskap gjorde vi misstaget att använda en burk med för smalt lock. Dessutom hade vi råkat kasta bort locket. Men hittade en nödlösning. Tipset på nödlösningen kommer du få längre ner i texten ifall du också har råkat slänga i väg dina lock. Om du ser närmare på vårt resultat kan du se att granen lutar bakom huset. Den stod rak innan vi satte på glasburken med lim på kanten på nödlösnings locket. Det gick därför inte att rätta till granen.

Detta behöver du:

1 glasburk med brett lock ca 8-9 cm

trälim

limpistol

Vinter pysselpåsen som du köper i vår Pysselbutik online

Färg, plus color

pensel

Vinter pysselpåsen

 

 • Starta med att diska glasburken och lossa etiketten. Det gör du lättast genom att låta burken ligga i blöt i varm vatten ca 10 minuter.
 • Ta fram locket och börja bygga upp ditt vinterlandskap. Börja med att stryka på ett lager lim på insidan av locket. Häll över snön. ställ locket på tork.
 • Ta fram miniatyrhuset. Måla dem färger som du vill ha. Färg som passar bäst till att måla huset är Plus Color som du köper i vår butik. Vi valde att även strö över lite snö på taket på huset. Det gör du medan färgen är blött. Om du vill kan du även dutta på lite vit färg på granen. Det gjorde vi också. Fast det är svårt att se på bilden.
 • När snötäcket har torkat i locket, huset och granen om du har målat den. Då tar du fram limpistolen. Det fungerar även med trälimmet men då får du trycka och hålla huset och granen en stund. Och låta dem torka en stund innan du limmar fast glasburken.

När hela vinterlandskapet sitter fast. Du kan göra ett test genom att hålla i locket och vända försiktigt upp och ner. Om allt sitter fast lägg ett lager lim med

limpistolen runt burkens skruv ränder. Skruva snabbt på locket och låt den stå och torka.

Vinter pysselpaket med tre produkter

 

Nödlösningen, för dig som har kaserat dina lock:

Du behöver:

Tjock kartong

En lite bit vitt papper

sax

penna

Färg, plus color

Pensel

Måttband

limpistol eller trälim

 • lägg glasburkens öppning på den tjocka kartongen och måla runt.  Gör 3-4 cirklar, klipp ut alla cirklarna.
 • Limma fast alla cirklarna på varandra. Använder du trälim lägg cirklarna under press under några tjocka tunga böcker. Använder du limpistolen blir du klar på några minuter. Ta det vitpappret gör en lång remsa som är lika tjock som ditt nödlösnings lock. Mät omkretsen på ditt lock. lika lång remsa  gör du som locket.
 • Limma fast remsan rund sidan runt av nödlösningslocket.
 • Måla den vita kant sidan samma färg som locket eller välj en avvikande färg. Plus color fungerar även att  använda här.

Lycka Till!

 

Adventskalender med fyra olika pysselpaket

Inlägget gjort

Adventskalender med fyra olika pysselpaket

När jag var barn hade flera av mina vänner en adventskalender med paket. Själv hade jag bara adventskalender med luckor. Eftersom jag själv inte fick uppleva glädjen med att få en gåva inslagen varje dag så var det ganska självklart att mina egna barn skulle få uppleva detta.

Mina barn uppskattade paket kalendern mycket. Men jag minns att det var  svårare att hitta passande paket när barnen blev 9 år och upp. Med dessa tankar med mig så bestämde jag mig för att utveckla den planerade adventskalendern med att rikta in mig på just den åldern. På flera av mina marknader har de mesta barnen varit runt 9 år och upp eller har det varit yngre barn så har föräldrarna varit med och hjälpt till.

I butiken finns endast tre exemplar av adventskalendern. Vill du har fler eller om dem tar slut när du går in. Skicka ett mail info@pysselqvinnan.se och beställ så många du vill ha så sätter vi ihop fler paket.

Adventskalendern innehåller fyra olika pyssel där barnen får måla med hobbyfärger, limma med trälim o pensel. På flera av momenten rekommenderar vi limpistol men det fungerar även med limmet vi har skickat med. Men precis som det står i intruktionerna som är med i varje paket så behöver du hålla fast en stund tills limmet har torkat.eller om du har en klämma hemma använd den för att slippa hålla fast. Barnen får också använda de olika sorters clayleran foam med små korn och silk den slätta leran. Lerans egenskap är att den torkar i luften, lätt att arbeta med och forma, kletar inte av sig eller färgar av sig. Det går även att måla på den. När leran torkar är den lätt som papper och får en plastig yta. I några pyssel används fiberglitter tillsammans med trälim. fiberglitter är ett grövre glitter som ger en 3D känsla av motivet. I ett annat pyssel får barnen sätta ihop ett mindre tittskåp med hyllor o miniatyrer.

De fyra pysslerna är: Ryttare, häst, julkort med 3 D motiv och tittskåp med miniatyrer.

Ryttare

Pyssel 1

Ryttare:

I varje paket finns det en sysselsättning som efterhand som paketen öppnas sätts ihop och målas. Allt är planerat så det hinner torka emellan, Ryttaren målas, limmas och kläs in i lera. Hårfärg finns i flera färger att välja på. Ansikten är vita och det skickas med ljus ansiktsfärg och brunt. För att det skall gå  att blanda den hudfärg som önskas. Jag valde att göra min model i mörk brun.

Pyssel 2

Hästen:

kläs in i vit claylera Silk. Den kan behövas torka längre innan det är dags att måla den om barnet vill ha en annan färg. Flera färger på mann skickas med för att det skall finnas valmöjligheter. Det går också att blanda och ha båda färgerna. Allt efter eget tycke och smak.

Julkort

Pyssel 3

Julkort med 3D effekt:

2 gröna kartong vykort. Det finns mall med detta motivet att föra över eller om barnet målar en egen bild. Här stryks lim ut på motivet och limmets ströss över. Konturerna målas med hobbyim och tillhörande sidenbandsrosett följer med för att limmas fast.

I sammarbete med Vuxenskolan studieförbundet håller
kursen ”Miljösmart
skapande”

Pyssel 4

Tittskåp:

Grundstommen målas utvändigt och inuti. Glittra utsidan och insidan. Hyllorna målas också sedan limmas alla miniatyrerna och placeras där som önskar.Spetskant på hyllkanterna.

 

 

 

 

Produktnyheter oktober 17

Inlägget gjort

Produktnyheter för oktober som vi kan presentera i butiken är endast våra eget framtaget  skaparsjälv material av miljösmart återanvändning. Teman på produktnyheterna är Halloween och miniatyrer till din miniatyrträdgård. Än så länge hittar du dem under miniatyrer. Planen är längre fram att dem skall få en egen flik. Allt eftersom sortimentet växer Flyttas produkterna om. Förändringen som syns tydligt nu är kroppsdelarna som har fått fler flikar.

Först vill vi presentera ett nytt pysselpaket.

Hallowenhäxa av skapasjälv material     Pysselkista med Halloweenhäxan Mina

Halloweenhäxan ”Mina” som pysselpaket:

Pysselpaketet innehåller 15 delar inkl färg, penslar, lera, lack och lim. Allt som du behöver för att göra din egna Häxa. I paketet finns också en tydlig beskrivning med bilder. Detta paketet rekommenderar vi från 9 år och upp. Eller ett pyssel som du kan göra tillsammans med dina barn,

Häxhattar, 2 pack
Häxhattar till Halloween

kvast med orange omtag

 

Häxhattar & kvastar:

Häxhattarna säljs målade och lackade i 2 pack. Dem passar perfekt ihop med häxhuvudet och vuxenkroppen. Du kan använda dem till pyssel, Dekoration i blomsterargangemanget tillsammans med kvasten eller att dekorera partybordet. Se blogginlägget

Kvastarna passar perfekt ihop med vuxenkroppen. Den har 2 oranga omtag är. Använd kvasten till pyssel dekoration till blomsterargangemanget eller bordsdukningen tillsammans med häxhatten.

 

Häxhuvud med rullögon

Häxhuvud med rullögon

Häxhuvud säljs i 2 pack, är omålad. I paketet ingår det 2 mini rullögon. Det är en spetsig näsa som sticker rakt ut.

 

 

Till din miniatyr trädgård

Miniatyrkorg med handtag 2
Miniatyrkorg med handtag fungerar bra att ha i din miniträdgård utomhus. Den tål vatten och går att plantera små miniväxter

 

Korg med handtag:

Korgen med handtag är tillverkat av miljösmart återanvändings material som tål utomhusvisstelse i alla väder har även ett hantag. Här i kan du plantera en mini växt typ kattgräs som du kan klippa ner, ha som prydnad eller sätta i en bit oasis och sticka i torkade växter.

Miniatyrväxt i kruka med hantag sidan

Miniatyrväxt med kruka:

Miniatyrväxten är torkad grön och krukan är tillverkad av miljösamrat återanvändnings material som tål utomhusvistelse i alla väder. Botten år av metall.

 

 

 

 

Spår från en Halloweenhäxa i blommerna och på festbordet

Inlägget gjort
Spår av en Halloweenhäxa

Spår från en Halloweenhäxa i ett blomsterarrangemang eller i krukväxten med en kvarglömd häxhatt och kvast är små detaljer som du sätter ditt för att enkel dekorera hemma inför Halloween helgen. Om du skall ha party hemma kan du använda häxhattarna och kvastarna som bordsdekoration. Starta med en vit  duk underst och lägg en smal orange löpare i mitten av bordet. Jag använde en mönstrad löpare med smala ränder. På löparen lägger du upp dekorationen. Under hattarna och kvastarna är det snyggt med utsprida paljetter även dessa paljetter hittar du i butiken.  På bilden finns inga paljettter eftersom jag glömde att lägga ditt dem. Vill du ha det extra festligt, köp även hem paketet med spindlar och dekorations pumpor.

Om du är bortbjuden över helgen kan du ge bort en gåva med en egen skapelse i form av ett  blomsterarrangemang med spår av en Halloweenhäxa med häxhattar och kvastar som i bordsdukning

Halloween helgens färger är vit (spöken), orange (pumpor) och svart (Halloweenhäxor).

Spår av en Halloweenhäxa

Gör ett  blomsterarrangemang med spår av en Halloweenhäxa:

Bordsdukning Halloween

 

 • Börja med att köpa hem våra Halloween dekorationer häxhattar och kvastar.
 • Leta i dina gömmor om du har en kruka eller korg att återanvända. krukan eller korgen bör vara bred för att få plats med minst 2 växter. Om du inte har en kruka eller korg i färgerna svart, vit eller orange välj att måla om den du kan använda plus color med ett lager lack ovanpå. Färgen och lacket finns i butiken. Du kan även välja att göra decopage med servetter eller reklampapper.
 • Besök också en blomsterbutik och köp hem en stor och en liten växt eller så många som får plats i din kruka eller korg. Tänk på att du behöver en fjärdedels tom yta till dina dekorationer. Beroende på vilken färg du har på krukan tillsätt växter i dem andra Halloweenfärgerna för att få helheten till Halloweenhelgen.
 • Till mitt blomsterarrangemang hittade jag en lämplig bred kruka som var vit. Jag valde att köpa en vit blomma och en orange blomma. Min plan var att måla krukan svart. Men undertiden jag planterade och lade på dekorationen upptäckte jag att mitt svarta kom fram genom att låta jorden lysa fram genom orangebruna sojabönorna som jag lade glest på jorden. Jag hittade även några vita små stenar och det orange trasslet. Jag avslutade med att dekorationen med  häxhatten och kvasten.

 

Drop-in workshop och försäljning, utomhus 2017

Inlägget gjort

Här kommer en summering av årets utomhus marknader med våran drop-in workshop som startade i början på maj. I år bestämde jag mig för att delta på samma marknader som förra året och lägga till några nya ställen. Den första marknaden i maj startade jag på ett nytt ställe det var på månadsmarknaden på Kungsbacka torg. Jag kände mig lite ”ringrostig” efter flera månaders uppehåll. Jag bestämde mig för att repetera en dag innan, hur jag satte upp tältet. Samtidigt som jag satte upp det gjorde jag en beskrivning i detalj och lade in i mobilen. Eftersom minnet bråkar med mig i bland så är det praktiskt att ha beskrivningen lätt tillgängligt vid behov. I år hade jag ett annat sortiment med mig än förra året. Dels mina miljösmarta återanvändnings produkter och de inköpta materialet. Jag valde att minska ner de designade handarbetet för det är tyvärr svår sålt. Många tittar och beundrar men vill inte betala för hantverk. Det är tråkigt att det är så! Det är anledningen att jag har utvecklat mitt sortiment. Det som jag också har ändrat i år är uppbyggnaden av  mitt säljbord. I år har jag tänkt mer på utseendet av bordet, läs mer i blogginlägget .

Onsaladagen

Onsaladagen:

Jag fick en plats under tak så jag behövde inte montera upp tältet. Vi hade ganska tur med vädret det kom några stänk och det blåste inte vilket gjorde att jag klarade mig bra under taket. Det var första gången jag var med på denna årliga vårmarknad. Det kändes spännande när det var på hemmaplan. Många uppskattar när man är från trakten och tycker det känns viktigt att stödja företagare från hemtrakten. Jag var mycket nöjd över dagen och här knöt jag min kontakt till ägarna av Allekulla gård som blev sommarens nya ställe. Att stå på marknad ger så mycket inte bara marknadsföring, sälj och att träffa många olika sorters kunder utan även nya kontakter med utsällare som du kanske inte hade träffat annars.

 

Allekulla gård-midsommar pyssel      familjepyssel Allekullagård

Allekulla gård:

Här befann jag mig hela juni och augusti. Allekulla gård är en verksamhet med mängder av djur, underbar lantlig miljö, försäljning av hantverk,gårdsbutik, cafe med hembakat och  fårsafari öppen för allmänheten på lördagarna i juni och augusti med stängt i juli. Vi var där med skaparverkstaden och försäljning av våra produkter. Det var mycket uppskattat med skaparverkstaden. Vår skaparverkstad var inomhus, så egentligen passar inte denna delen in under rubriken. Men jag vill ändå berätta om vad vi fanns under juni månad.

kungsbacka torg juni

Kungsbacka torg:

På månads marknaderna på torsdagarna runt den 1:a varje månad är det marknad på torget i Kungsbacka. Vi deltog i maj och juni. I maj  sålde vi våra studentprodukter. I juni var det en katastof marknad. För när vi hade satt upptältet började det blåsa. Eftersom det var första gången vi stod på ett underlag som inte hade gräs hade vi ingen kundskap om att sandsäckarna som vi köpte till tältet alltid är bra att ha med sig. Dessutom litade vi blint på väderleksrapporten. Efter denna dagen är vi beredda på det mesta när det gäller väder. Enligt väder rapporten skulle det inte blåsa. Men det kom vindar underifrån. Så tältet gav sig i väg, kunderna hjälpte mig att hålla i stolparna. Mina saker som ännu inte hade hunnits packas upp flög i väg och mina visitkort spreds med vinden. På andra sidan gatan stod en kvinna och sålde afrikanska kläder. Hon såg allt, och kom fram och pratade med mig. Vi fick mycket kontakt den dagen. Hon erbjöd mig ett sammarbete med att åka på olika marknader tillsammans. Hon hade köpt en buss och var intresserad att hitta någon att sammarbeta med. Det blev en bra avslutning på denna katastrof marknad.

Varbergs torg

Varbergs torg:

Två lördagar i juli månad åkte jag tillsammans med min nya vän Flora till Varberg. Vårt sammarbete kändes mycket lyckat och en ny vänskap med växte fram. Flora är från Tanzania. För mig har det också gett en ny erfarenhet av att lära mig om hennes kultur. Hon har så fina färgglada kläder som hon designar. Hennes företag heter Flora design Sweden. I år har vårt marknads tält fått ett nytt utseende med vårt företagsnamn. En väl synlig marknadsföring. Många som har gått förbi har ändå stannat upp och läst namnet högt.

hantverks marknaden i badhusparken:

Denna marknaden är i Kungsbacka varje sommar vid två tillfällen. Här var vi med både i juli och augusti. I augusti var vi tvungna att stänga några timmar tidigare pga av ösregn som kom rakt in mot öppningen. Vi var helt dränkta som katter när vi hade fått in allt i bilen. Det var andra året som vi var med på markanden, det känns som en tradition som är bra att delta i så länge det inte dyker upp något annat alternativ på samma datum.

Försäljniingsbord på ,marknaden

Norrvalla marknad:

Det var andra året som vi var här. Vi stod på samma plats som förra året. Det är bra för det gör att kunderna hittar oss. Vi fick den rekomendationen av dem som står bredvid oss. För dem har stått på samma ställe i 5 år. Hon säljer handstickade tröjor för vuxna och barn. Till oss kom det också kunder som hade handla förra året. Med det nya utbudet av inköpt material sålde vi mycket mer än förr årets hantverks produkter. Vädret denna dagen var ett perfekt markandsväder  med uppehållsväder och lagom med sol. Tur för oss att det inte kom något regn eftersom vi hade glömt tält taket. Dem snälla grannarna lånade ut en presenning så vi fick solskydd.

 

Sjönevads marknad:

Marknaden finns i Falkenberg och återkommer varje år. Det är den störrsta marknaden vi har deltagit på och även den längsta. Den pågår i tre dagar. Vi bestämde oss för att försöka sova i tältet.  Det fungerade mycket bra eftersom vi har 4 väggar, varav den fjärde är delad som ett vanligt champing tält. Vi hade med oss resäsängar. Det får ju plats när man åker med en buss. Det var dock dåligt väder med stormbyar och ösregn som gjorde att vi valde att åka hem efter andra natten.

Apelrödsdagen

Apelrödsdagen:

Detta är en marknad som jag förra året och i år känner att det är ett bra ställe att delta på. Mycket barnfamiljer, på hemmaplan och trevlig miljö. Här är många lokala utställare, servering, loppmarknad och barnaktiviteter. Här är skaparverksataden mycket populär.

Sjöbodar med fisknät som tittskåp   SM segling i Gottskärs hamn

SM-final i Gottskär:

Även denna marknaden eller eventet var i Onsala på hemmaplan.Det var nytt för oss att stå i Gottskärs hamn. Vi var väl förbereda för att det kunde blåsa. Vi hade stenar och förankringar med oss. Tur var väl det för på söndagen var det lätta stormvindar. Vi stod stadigt medan flera av de andra utställarna hade problem. På lördagen startaden dagen med skyfall vilket gjorde att vi tvekade att åka ditt. Tur var väl att vi blev övertalade för resten av dagen var det varmt och strålande sol.

I skaparverkstaden erbjöd vi två valfria pyssel som var kopplat till havet och seglingen. Segelbåtar och tittskåp med sjöbodar och fisknät. På söndagen var det även tre pyssel att välja på eftersom det inte var många paket kvar från de populära tittskåpen med sjöbodar och  fisknät så vi förstärkte med de mindre tittskåpen med ”Godsaker och nyttigheter”. Vi sålde också mängder med claylera. Årets stora försäljnings material från de inköpta produkterna.