Publicerad den 2 kommentarer

Blogga är en medicin för dyslektiker

krackulerat hjärtan

Blogga är en medicin för dyslektiker

Det är svårt att komma igång med min nya blogg. En riktig företagsblogg. Kanske det är för att jag förväntas vara mer professionell? Jag känner mer krav att blogga som företagare än jag känner med min personliga blogg som lever kvar på gamla adressen och som har tagit tillbaka sitt gamla namn SusannesBlogg.

Jag har varit bloggare i 4 år innan jag startade mitt företag. Då började jag blogga om min hobby att skapa, hantverk och handarbete. Det som nu är en del av mitt företag. Anledningen till själva bloggandet då var att hålla i gång mitt skrivande eftersom jag är dyslektiker. Som dyslektiker behövs ständig träning med skriva och läsa.

När jag bloggade varje dag gav det mig den träningen och utvecklingen mitt skrivspråk som också utvecklade mitt talspråk allt eftersom tiden gick. Det dök upp ord i mina skrifter som jag hade hört andra använda eller som jag hade läst.

Det var ord som jag aldrig hade använt i mitt talspråk. Ibland dök det upp ord som jag var osäker på vad dem betydde. Orden Googlade jag på för att få den rätta stavningen och betydelsen. Det gjorde att mitt ordförråd ökade.

Har du dyslexi eller känner någon med samma problematik?Då rekommenderar jag att börja blogga. Det bästa ämnet att blogga om sin hobby. Ett ämne som ligger varmt om hjärtat, något som personen brinner för.

Lycka till!

2 svar på “Blogga är en medicin för dyslektiker

  1. Intressant, Susanne, att bloggande är bra för dyslektiker. Självklart egentligen men det har jag inte tänkt på.
    Ska förmedla det vidare till de dyslektiker som jag känner.

  2. Kul att se hur du utvecklas och så skoj att du nu har en “riktig” företagsblogg 🙂 Jag tror det kommer gå ypperligt eftersom du brinner såmycket för det du gör och har mycket att dela med dig av. Och det där med dyslexi det är ju helt rätt, så bra tänkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *