Publicerad den Lämna en kommentar

Årets första marknad 2016

I två månader har jag varit fokuserad på att tillverka hantverk för att sälja på marknader. På torsdag den 7 juli är min första marknad. Det skall bli så roligt och spännande! Den stora Julimarknaden brukar ha många besökare. Det är en större marknad än de andra som brukar vara varje månad. Då är det även hantverksmarknad på i Badhusparken som ligger närmast järnvägsstationen.

Grytlappar med ansikten

Eventuellt kommer jag att ha mitt tält med mig. Det beror på vädret. Jag har köpt ett marknadstält med väggar. Jag har valt att bara inleda marknads turneringen med bara sälja. Jag har aldrig själv varit besökare till marknaden trots att den är i min hemstad. Oftast har jag jobbat under denna tiden. I augusti kommer jag att stå på samma ställe. Då kommer jag att även erbjuda en levande aktivitet. En av produkterna som ännu inte finns i webbshopen, men som skall säljas på marknaden är mina grytlappar med dockansikten. Dessa grytlappar har jag virkat av olika garn och ansiktena är har jag tillverkat genom att gjuta av ett gammaldags dockansikte som jag hade hemma. På 60-80 talet var dessa grytlappar mycket populära. Jag minns på 80 talet när jag virkade grytlapparna var det mycket svårt att få tag på ansiktena. Dem var dessutom gjorda av plast. Mina ansikten är gjorda av tidningspapper och papperslera. Ett hantverk med miljösmart återanvändning som det är i alla mina produkter. Jag kommer att tillverka mera ansikten framöver och sälja löst och även tillsammans med grytlapparna.

Etiketter

En nyhet på alla mina produkter är att dem har fått företags etiketter. Mer professionell marknadsföring kommer att växa fram genom året. Lite i taget för det kostar! Men det känns viktigt för att bli synlig. Det är så mycket som tillkommer vid försäljning i marknader eller i en butik. Jag har erfarenhet från i julas. Och jag studerar var andra försäljare har. Det är ett ständigt lärande att vara företagare. Det är som att lära sig ett nytt yrke som man aldrig har sysslat med innan.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *