Så föddes mina Minions modeller

Minions: Bob,Kevin och Stuart

Det var i slutet på julhelgen när vi var hemma hos vår ena dotter och hennes sambo som idéen med att försöka skapa en Minion föddes. Min dotters sambo hade två mjuka Minoner som han hade vunnit på Liseberg. Jag började studera dem söta figurerna som jag bara hade sätt på bild innan. Framförallt så var det formen på deras kropp som fick mig att bli inspirerad. För dem har en kropp som ett gult piller (medicin).

kropp

Ganska snabbt kom jag på kroppens material som har en grundstomme av toalettruller/hushållsrulle. Jag har tidigare presenterat en del av processen av Minionerna i inlägget, En ny barn aktivitet växer fram. Då var jag i uppstarten. Barn aktiviteten fick ett nytt namn,”Skapande barnkalas” under tiden som figurerna arbetades fram.

Överdelen på en Minon

De stora glasögonen var också ett enkla val. Glasögonen är gjorda av plast mjölkkorkar som jag har klätt i skinn. Skinnet är också ett återbruk från en handväska. Ansiktet var färdig ganska snabbt. Köpta rullögon finns under glasögonen och hår av smala kablar.
ben och skor

 

Därefter tog det flera veckor att klura ut armar och ben. Skorna var det som gick fortast att arbeta fram eftersom det var en justering av Halloween spindlarnas skor. Skor och ben fick bli en sammansvetsad modell del. Flera av mina produkter har uppbyggda skelett av återvinnings material som till exempel förpackningar, sladdar, tidningspapper, platspåsar, CD skivor, toalettrullar, hushållsrullar m.m. Skeletten klär jag över med Claylera.

händer o armar

Armarna med tre fingrar var ganska enkla när jag kom på hur dem skulle göras. Sladd delar blev ett skelett med överklädd claylera och pipprensare till armar. Armar och händer är också en sammansvetsad modelldel.

Det som tog längst tid att arbeta fram var byxorna. Byxorna som är sydda och klistrade. Av ett par vuxen jeans fick jag ut 20 par Minion byxor.

Vad ingår och priser: Tryck på länken Skapande barnkalas

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *