Pedagogiskt pysselmaterial

Pedagogiskt pysselmaterial av miljösmart återanvändning är vårt eget framtaget material där alla pysselpaket består av en stomme/kropp som du klär in med den mjuka och lättarbetade leran Silk clay och Foam clay. Leran är luft torkad, kladdar inte och finns i flera olika färger. I varje paket finns det en steg för steg beskrivning. en del paket innehåller också andra material som till exempel ull. Vit, brun och grå ull kommer direkt från en bonde som vi har kontakt med. Medan den färgglada ullen är inköpt material. Vi har fyra olika prisklasser på våra paket beroende på storlek. Det som är svårast att klä in är benen och armarna på produkterna. Jobbar du med grupper som har svårare med fin motoriken välj att bara klä in kroppen. Vi har en produkter än så länge som du bara klär in kroppen. I presentationen kan du läsa mer om varje produkt.

Bra att känna till är att leran är giftfri, innehåller ingen plast eller gluten. Pysselpaket trollsländan har återanvänd hårdplast. (om du önskar vingar utan plast går detta också att fixa).

Vi har delat in de olika paketen och priserna i 4 olika delar. Köper du minst 20 stycken pysselpaket så får du 30 % pedagog rabatt. Observera att alla priserna är ex moms!

 • Mega paket : 93 kr – Elefanten, björnen
 • Stora paket: 81 kr – Hästen, trollsländan, vuxenkroppar, Åsnan, lejonet, tigern, leoparden, vargen, grisen, giraffen, kossan och kamelen
 • små paket : 68 kr – Skalbaggen, taxen, katten, fåret och barnkropparna
 • micro paket 56 kr – Duvan, kaninen och bäbisen

Vi har valt olika teman som djur och människor. Om ni har andra önskemål tar vi tacksamt emot dessa. Materialet säljs via kundbesök. Intresserad kontakta oss info@pysselqvinnan.se eller 0734454981

Hästen som pysselpaket

Pedagogiskt pysselmaterial hästen
Innehållet i paketet hästen

Hästen Kläs in med silk clay, Till hovarna används Foam clay. I paketet finns även man. Det går att välja vilken färg du vill ha på hästen och även färgval på manen. Djurkropparna har vi byggt upp av vinkorkar och piprensare. Hästen tillhör våra stora pysselpaket.

Hund pysselpaketet Taxen

Taxen tillhör ett av de mindre paketen. Här klär du dock in alla kroppsdelar. Val av färg kan du göra på alla våra produkter. Till hunden ingår det ett halsband av filt.
Taxen
Innehållet i pysselpaketet Taxen

Taxen tillhör ett av de mindre paketen. Här klär du dock in alla kroppsdelar. Val av färg kan du göra på alla våra produkter. Till hunden ingår det ett halsband av filt. Hunden är ett litet paket.

Insekter som pysselpaket Trollsländan

Trollsländan som pysselpaket

Det finns två produkter som tillhör gruppen insekter. Den ena är trollsländan med Fyra färger. Blått, gult, svart och vit. Trollsländans ben kläs inte in på benen. Vingarna är tillverkade av hårdplast som kommer från återvunnen kesolock. Trollsländan är ett stort pysselpaket.

Insekter som pysselpaket Skalbaggen

Det andra mindre paketet är också en insekt, skalbaggen. Den kläs endast kroppen in. Skalbaggen går att göra i  många olika färger. En burk ingår. Men i burken kan du välja fler färger. Med mindre lera i varje färg. Upp till 3 färger kan du välja.

Människor – identitet

Pedagogisk pysselmaterial människor – identitet

Våra människor kroppar kan utformas som en kille eller tjej. Kropparna kan även användas till påskkäring, Halloween häxa och jultomte. Jobbar ni med jag utvecklingen eller identitet kan vi rekommendera dessa produkter.

Familjen som pysselpaket

Familjen är ett special pysselpaket där du kan plocka ihop hur många vuxna det finns i familjen, hur många barn. Hur ser familjerna ut i era barnverksamheter. Ett roligt och lärorikt tema, där barnen får skapa sin familj. Priset på familjen är vuxna stort paket, barnen små paket och baby mikro paket. Ni väljer färger till kläder och hårfärg. Huvudena levereras vita. Ni kan köpa till akrylfärg eller om ni har annan flaskfärg i verksamheten.

Noaks ark utan båt

Modellerna till pysselpaketet Noaks ark

Noaks ark utan båt är vårt största pysselpaket som vi har tagit fram med hjälp av en församling i Mölndal. Paketet innehåller 54 pysselpaket i olika storlekar. I varje paket finns tillhörande lera och steg för steg beskrivning. I en del av djurpaketen innehåller ull som lejonen, fårens, vargen, kamelerna, girafferna, hästarna, åsnorna och människornas hår/skägg.

Observera att på bilden finns det bara en av varje djur art. Paketet innehåller 2 giraffer, 2 björnar, 2 leoparder, 2 tigrar, 2 grisar, 2 skalbaggar, 4 elefanter, 2 åsnor, 4 lejon, 2 hundar, 2 kor, 2 trollsländor, 2 kameler, 4 får, 2 katter 2 vargar, 2 kaniner, 2 duvor och 4 hästar. På bilden ser du också 8 st bibliska människor 4 kvinnor och 4 män. Dem finns också i paketet.

Pysselkropparna som kläs in med lera Foam och Silk clay.

En del kroppar har svårt att stå utan leran som stöttar upp deras ben. Det finns ännu ingen båt till paketet. Du kan välja att köpa delar av paketet men då blir priset efter våra grund paket. Se prislistan längst upp på sidan.

Pris : 5.649 kr ex moms.

Julkrubba, 21 delar med stall med inredning av halm

Julkrubban innehåller:

 • 3 kameler
 • 5 får
 • 1 oxe
 • 1 åsna
 • 1 ängel
 • 3 visemän
 • 2 hedar
 • Maria
 • Josef
 • Jesusbarnet
 • vagga
 • Stall
Observera på bilden saknas det 4 får och 2 kameler

Storlek: Stall 25 x 21 cm , kamel 20 x 15 cm, Människor 6 x 16 cm

Istagram och på vår företagssida på Facebook kan finns uppbyggnaden av paketet. Sök på PysselQvinnan på båda plattformarna. Eller gå in på direktlänkarna.

Priset kommer vara 3.249 ex moms . Vi tar emot beställningar om du är intresserad.

Miniföreläsningar med workshop

Våra miniföreläsningar med tillhörande workshop kan formas som enskilt arbete med att prova materialet. Men här kan du som verksamhetschef även välja samarbetsövningar. I samband med aktiviteten finns det möjlighet att beställa paket som sedan levereras via posten. Där tillkommer det även frakt.

Pris 8. 200 kr ex moms för 10 personer. Resekostnad tillkommer

Våra kontaktuppgifter:

PysselQvinnan

Susanne Johansson

0734454981

info@pysselqvinnan.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *