Miljösmart skapande och återanvändning

Miljösmart skapande och återanvändning

Alla mina produkter som mitt företag designar och tillverkar är ett miljösmart återanvändning. Personligen tycker jag att det är viktigt att kunna bidra med så mycket jag kan för att förbättra miljön. Det finns så mycket som går att återanvända istället för att slänga. För att kunna ta tillvara och göra om till nya produkter krävs idéer och fantasi. För mig finns det inga begränsningar på detta område utan idéerna avlöser varandra.

Mitt företag tillverkar material som kunderna kan skapa/pyssla med som säljs i webbshopen. Jag tillverkar även färdiga produkter för inspiration eller för er som ännu inte har blivit inspirerade att pyssla eller handarbeta. Under PQ Skapande material eller dekorationer hittar du svampar, gammaldags panelhjärtan, sjöbodar, silltunnor m.m. Dessa material är tillverkade av olika pappersförpackningar, korkar och plastpåsar. Tillsammans med klister, färg och claylera och olika återanvända förpackningarna, tillverkar jag ett material som inte finns i andra butiker. Alla produkter är en egen design och säljs bara i webbshopen eller används i samband med mina olika tjänster.

Förutom förpackningar återanvänder jag även sladdar som har slutat att fungera, kläder, toalettrullar, Cd skivor m.m.Det blandar även in naturmaterial som till exempel ull. Under kategorien dekorationer hittar du några produkter som är gjorda av ull. Dessa produkter är tillverkade med blandade tekniker som virkat och broderat tillsammans med nålfiltning. Produkterna kan du sy på kläder eller klistra fast när du gör egna vykort eller på krukor.

PQ skapar produkter är en förkortning av mitt företagsnamn PysselQvinnan. PQ skapande produkter är indelade i olika teman. Högtiderna är stora teman, men du hittar även andra trendiga teman som är kopplat till de olika årstiderna som till exempel Havstema. Webbshopen är inne i ett förändrings arbete som gör att det kan se lite rörigt ut just nu. Detta arbete räknas vara klart om 2 veckor. Under hösten fram till jul satsar jag på att utveckla och bygga ut shopen med fler produkter. Jag kommer också att köpa in fler tillbehör.  Jag har ännu inte bestämt mig för vilka typ av varor det kommer att bli. Men mina produkter kommer att säljas i mindre förpackningar. Den nya satsningen på webbshopen betyder för mig att forma mitt varumärke som är miljösmart återanvändning med miljösmart skapande för kunderna.

 

 

Lämna ett svar