Publicerad den Lämna en kommentar

Jeans som skapande material

Visste du att jeans är en stor miljöfara? Jeansen innehåller mängder av kemikalier som är farligt att kasta i soporna. Därför är det extra viktigt att ta tillvara, gör om eller lämna in jeansen som du vill göra dig av med och inte slänga dem i soporna. Det är inte bara jeanstyget som är en miljöbov utan även bomullstygen. Men det finns miljövänliga jeans och bomullstyger som säljs ekologiskt dem är dock mycket dyrare. Läs mer om detta i Naturskyddsföreningens artikel.

Hur skall alla kunna välja miljövänliga produkter när dem kostar mycket mer? Allt handlar om pengar. Varför skall det kosta pengar att rädda våran planet??? Allt som är bra och nyttigt är dyrare. Skall det vara en klassfråga att vara miljömedveten? Hade istället dessa priser sänkts hade fler troligen valt de miljövänliga produkter och då hade ingen valt köpa miljöbovarna som på sikt hade varit tvungna att utgå.

I mitt skapande återanvänds jeans flitigt. Här nedan ser du några av dessa produkter som jag har tillverkat genom åren. Det som idag är mitt företag har i många år varit min hobby.

Kudden "Havet"

Lappteknik i jeans har jag gjort en del av. Bland annat denna kudde som är sydd med sömmarna ut. Sömmarna har jag gjort fransiga och i en del lapprutor har jag sydd applikationer med i ett havstema. Därav fick kudden namnet ”Havet”.

Handsydda jeans hjärtan

 

Hjärtan av jeans i olika modeller finns som gåva om du tecknar prenumeration på mina nyhetsbrev. Prenumerationen är helt gratis.

Handbroderade personliga jeansbokmärken

 

Mina broderade personliga bokmärke har varit en gåva tidigare till nyhetsbreven. Ibland dyker det upp special erbjudande att få dessa som gåva. Dem tar lite tid att göra, det är anledningen att just dessa inte ligger som gåva. Men håll utkik för varje gång ett bokmärke blir färdigt läggs det upp som blogginlägg med erbjudande. Jeans bokmärkena är gjorda av byxlinningen.

Servette hållare           Servetthållare närbild

Här ser du servett ringar som dock bara blev i tre ex eftersom knappen inte fanns fler av. Detta blev ett helt oplanerat projekt som blev väldigt lyckat och omtyckt. Från början var det ett rent experiment. Knapparna hittade jag i min knapplåda. Fick förslag att utveckla servett ringarna till armband i inlägget som jag gjorde kring servett ringarna på den Personliga bloggen Susannesblogg. Servett ringarna är gjorda av byxornas hankar som håller skärpet på plats, broderade med finfördelat tågvirke. Virkade delar och knappar binder i hop hankarna.

Jeans hjärtan i 2 olika storlekar, 6 pack

I Webbshopen under fliken ”dekorationer” hittar du dessa små hjärtan av jeans. Det är ytligare ett sätt att ta tillvara allt tygspill som blir.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *