Publicerad den Lämna en kommentar

Designade personliga broderier

Handbroderade personliga jeansbokmärken
Ett halvår innan mitt företag startade föddes idéen med mina broderade personliga jeans bokmärke. Jeansdelen som används här är linningen på byxor tillsammans med en bit kartongförpackning inuti för att bokmärket skall bli stadigt. När dem första bokmärkerna designades tog jag bara ett namn i luften. Tanken var att göra upp ett lager att sälja i shopen. Det som har följt med sedan starten är snoddens utseende där färgerna i broderiet har plockas upp genom en virkad kort snodd. Anledningen till snoddens uppkomst var ett litet hål som behövde täckas över på den avklippta linnings delen. Varje gång när jag klippte av hällorna som håller skärpet på plats, blev det ett hål. Ganska snart upptäckte jag att den där snodden var en snygg detalj på bokmärket. Det inte alltid blir ett hål däruppe längre, men en fast sydd snodd blir det ändå uppe i högra hörnet.

De första flicknamnen         jeansbokmärke med pojkn

Från starten broderades det fantasi blommor och verkliga blommor. Men det var då ingen koppling med begynnelsebokstäverna på namnet och växten som det är i dag. På lärarprogrammet som jag gick ut 2011 läste vi mycket om genus och jämställdhet. Detta hade jag med mig i min bokmärkes tillverkning. Det första bokmärket som jag startade med var Anna. För att det skulle vara jämställt blev nästa bokmärke Adam. Sedan fortsatte jag med Elin och därefter föddes Erik. På den tiden bloggade jag flitigt på den personliga bloggen. Där har du kunnat läsa inläggen med bokmärkerna. För att komma på fler namn frågade jag mina läsare om förslag. Svaren och resultaten blev namnen Sara, Sofia, Märta, Tim och Jonas. Dessa bokmärken har jag kvar hemma. Jag funderar på att ta med och sälja dem i sommar på marknaderna.

De överblivna

När jag hade varit i gång med mitt företag några månader bestämde jag mig för att börja skriva nyhetsbrev. Gåvan till prenumeranterna blev ganska självklar. Det var många som var intresserad att få denna gåvan. Nu blev det att sy på löpande band. Det var kul och meningsfullt att brodera till en speciell person. Det var nu som begynnelsebokstäverna kopplat till växten startade upp också fortsatte det. Några som tecknade prenumeration på nyhetsbreven och var inte intresserade av bokmärket. Jag var dum nog och kollade inte detta innan utan det blev 3 märken som blev över. Bokmärkerna är ”Karro med klöver”, ”Ulla Carin med Ullört” och ”Stina med Syren”. Även dessa hamna i säljlådan till marknaderna.

Gunnel m guldregn  Elisabeth m eldranka carola m Chrysantemum

Många bokmärken postades och mottagarna var mycket glada, tacksamma och uppskattade sin gåva. En varm kommentar fick jag från många av er! Här ovan ser du ”Gunnel med Guldregn”, ”Elisabeth med Eldranka” och ”Carola med Chryssantemum”.

elisabeth m ekbräka Birgit m blåklocka chrisse

Fler postade jeans bokmärken är ”Elisabeth med Eldbräka”, ”Birgit med Blåklocka” och ”Chrisse med  Chrysantemum. Det kom också en egen önskan från en kund. Önskan av två sorters blommor. Jag valde att brodera Prästkrage. Här nedan ser du det resultatet ” Estelle med Prästkrage”

Estelle m prästkrage

Efter denna massbeställning kände jag att det behövdes ett uppehåll från att brodera så jag byte gåva till nyhetsbreven. Istället erbjöd jag bokmärkerna som gåva till mina nyhetsbrev varje gång jag publicerade ett nytt inlägg med ett av dem beställda bokmärkerna.

Biggan m björnbär  Jessicka Jordgubb Margita m maskrosor

Nu hade det gått en tid sedan jag hade broderat. Återigen kom det in beställningar. Här ovan ser du ”Biggan med Björnbär”, ” Jessica med Jordgubb” och ” Margita med Maskros”.

Diana med Dvärg veronica

Igår blev jag färdig med ytligare ett bokmärke som är  ”Diana med Dvärg Veronica” Diana är en klasskompis till mig från lärarhögskolan som jag kom i kontakt med för ett halvår sedan. När jag broderade Dianas bokmärke blev det extra mycket vänskapskärlek och omtanke. Nu skall jag paketera bokmärket och skicka hem det till min vän Diana. Hoppas hon uppskattar sin gåva.

Nu får du en chans att få denna gåvan! Skriv en kommentar på inlägget med din mailadress att du vill prenumerera på mina nyhetsbrev som är gratis och kommer 2 gånger i månaden.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *