Den ambulerande skaparverkstaden

verkstad

”Vilken adress kan du hitta PysselQvinnans skaparverkstad?

Ett kontor, lager och produktion finns i Onsala. Shoppen finns på hemsidan.

Men skaparverkstaden är en verksamhet som formas på olika platser genom olika uppdrag som skaparparty hemma hos kunden, i en lokal eller på arbetsplatsen. Skaparverkstadens har nu också börjat besöka offentliga platser som bibliotek, mässor och marknader. På varje marknad, mässa eller skaparparty kommer shopen också att ha ett mindre utrymme.

Det kommer att annonseras på hemsidan vilka platser och tidpunkter som verkstaden kommer att befinna sig. Från och med nästa år kommer jag att boka in mig på flera marknader.

I lördags var jag på en kvinnomässa, många hade valt att lämna sina barn hemma. Det gjorde att jag kände att mitt workshops paket som jag valt att ta med mig inte passade in där. Detta är något som jag kommer att planera bättre. För dem workshops paketen som jag idag erbjuder på min hemsida kan jag forma om så det passar den målgruppen av kunder som jag skall besöka. Det finns också möjligheter att forma min verksamhet så det passar kundernas behov.

Att bygga upp en skaparverkstad på plats är som att bygga en teater scen. Mitt fokus är att det skall vara inbjudande, spännande, väcka nyfikenhet att pröva något nytt. Mitt material som är handgjord från grunden finns alltid framdukat på skaparbordet i olika skålar/lådor. Trots att jag inte hade så många intresserade kunder i min verkstad denna dag, var det många som var nyfikna på mitt material. Kunder som tittade runt och fick möjligheter att känna på det framdukade egen designade materialet.

verkstad

Verkstaden utseende kommer att skiljas beroende på vilket utrymme det finns på platsen och vilket workshops paket som jag väljer att ta med mig. Beroende på hur många bord som kommer att få plats på de olika offentliga platserna kommer att vara en del avgörandet vilken aktivitet som kommer att erbjudas. Men målet är att alltid kunna erbjuda en vuxen och en barn/vuxen workshop.

Priserna på workshopen på offentliga platser kommer att vara ”prova på priser” alltså något lägre. Det beror också på att det är delar av ett workshops paket som erbjuds.

Kommentera