Publicerad den Lämna en kommentar

Årskrönika

2015 

Årskrönika 2015 är ett inlägg  där jag vill dela med mig av året som ha varit och vad vad jag ser fram emot nästa år. För mig är det viktigt att se tillbaka och reflektera för att sedan knyta igen påsen för att gå vidare. Mitt år 2015 har varit otroligt innehållsrikt och givande. Det startade med att jag blev av med min tillsvidareanställning. Det var dock ingen överraskning, jag hade det på känn. Det gjorde att mina planer på att starta företag började utvecklas. Det var som en ny chans i livet att hitta en annan väg. En väg som jag aldrig hade vågat om jag hade haft kvar min tidigare jobb.

Det som jag däremot inte hade räknat med var att min sjukdom utmattningssyndrom inte var riktigt återställd. Det tog ytligare 1/2 innan jag hade fått tillbaka min energi och krafter. Först nu klarar jag av att jobba heltid. Ibland jobbar jag till och med mer än heltid. Men företaget är både jobb och hobby som är sammankopplat så det känns inte som att gå till ett anställningsjobb.

Att det skulle ta några år innan det går att plocka ut lön från ett företag hade jag inte fått upplysning om. Kanske lika bra det för då hade jag aldrig vågat starta. Att det inte har gått på räls med företaget har varit ganska bra eftersom jag själv inte hade varit i fas att klara av det just då. Man kan säga att företaget har varit som en rehab som har fått mig att växa och våga och utvecklas. Vid sidan om har jag idag 2 arbete som timvikarie och det passar mig mycket bra. Det är två arbeten som är ganska lika men ändå skiljer sig från varandra. Jag trivas bra med att göra olika saker och framför allt ha friheten att bestämma när jag vill jobba och vilka tider jag vill jobba.

Mina veckodagar är inte längre måndag till fredag. Jag tänker istället söndag till söndag och dygnet runt. Det kan låta som jag aldrig är ledig….. Så är det absolut inte jag är ledig mycket mer än tidigare. Det som skiljer är att jag har utnyttjat tiden som finns och har inga begränsningar. Det gör ju att det finns mer valmöjligheter.

Med dessa valmöjligheter och frihet har jag hunnit med att lunch med kompisar och författarkollegor, kunnat delta på nätverksträffar. Träffat och lärt känna otroligt mycket personer. Jag har möt många nya personer i mina arbeten och gjort reklam för mitt företag som förhoppningsvis kommer att ge utdelning i framtiden. Det har hänt övervägande positiva saker detta året men det har även varit kämpigt och det har hänt personliga tråkigheter. Men eftersom jag alltid sätter det positiva framför det negativa numera så tycker jag att 2015 har varit helt fantastiskt år!

 2016

Det nya året kommer att bli ett ännu mer magiskt. Jag planerar att gå en säljkurs som en utvecklingskompetens för mitt företag. Eventuellt kommer jag att söka ytligare ett extra jobb där jag kan utveckla min nya utbildning för att kunna ha användning i mitt företag. Nu när jag är i balans känner jag att det behövs mer struktur med en plan. Att skriva ner saker är mer effektivt och det är också något som går att ta upp och reflektera över. Det första jag skall inleda det nya året med är att skriva ner en årsplan och sedan göra en mindre plan för varje månad. Det blir mer koll och framför allt att jag fördelar timjobben mer under varje månad. Så jag slipper som jobba hektiskt i slutet på månaden för att få i hop de timmar jag behöver för att överleva. Jag kommer också att stå på fler marknader för att bli upptäckt. Hittills har jag bara marknadsfört mig genom sociala medier. Men nu är jag mer redo att prata för mina tjänster. Jag ser fram emot ett utvecklande år med massor av utmaningar.

Hoppas att du vill följa med mig under denna resan genom att följa mig och läsa mina inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *