Publicerad den Lämna en kommentar

Återanvändning av Cd skivor

Har du många Cd skivor som du inte lyssnar på längre som bara ligger och tar plats och dammar? Du kanske funderar på att slänga dem? Kanske du behöver tips på hur du kan återanvända dem istället för att slänga?

cd

Då skall du läsa denna artikeln som ger dig tips och råd kring att återbrukar Cd skivor i skapande form.

Jag har genom åren prövat mig fram vad som går att göra med skivorna. Råden som jag kan ge är:

  • Måla med hobbyfärg fungerar utmärkt. För att vara säker på att bokstäver o annat inte lyser igenom måla först med en ljus grundfärg.
  • Skall du klistra tyg eller papper på Cd skiva använd trälim. Limpistolen fungerar inte här.

Den stora nackdelen med skivan är hålet i mitten. När jag målar direkt på skivan klistrar jag ofta på en dekoration i mitten eller en bit kartong som jag målar över. När du funderar på vad du skall göra ”tänk” runt som ett ansikte, en ängel, en apelsin, äpple, en smilas med olika känsloutryck, mitten på en blomma, en trafikskylt.

 

Ängel

Ängel: Klistrad sämskinn som är målar, Ansiktes detaljer är kartong, Sämskinnsbitar till vingar och på klistrat ängla hår.

 

Tavla

Tavla med Kinesisk skrift som betyder Fred: Dekoration i mitten med guldpaljetter påklistrade på en bit kartong. Grundad med vit färg. Målat över med blåfärg som har torkats gmuggas så det vita lyser igenom. Ögla baktill av en kartong som har klippts och klistrat fast. Bokstäver av vit färg.

Bloggen  Hemgjort som jag följer har delat en Cd skiva och använt det till olika mosaik alster. Det som är bra att känna till vid delning är att det blir vassa skärvor och som inte lämpar sig att för mindre barn. Jag har aldrig prövat detta själv för jag har inte använt mig speciellt mycket av mosaik. Det är snyggt men tilltalat inte mig.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *